Τάσος Κωστής για Κιμούλη: «Τι έκανε; Είχε πέντε – δέκα νεύρα…»

Μία εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στο περιοδικό Λοιπόν παραχώρησε ο Τάσος Κωστής.

Ο γνωστός ηθοποιός, που φέτος συμμετέχει για τρίτη σεζόν στην καθημερινή σειρά της ΕΡΤ «Χαιρέτα μου τον Πλάτανο», αναφέρθηκε στο ελληνικό #MeToo στον χώρο του Θεάτρου και στις υποθέσεις των Δημήτρη Λιγνάδη, Πέτρου Φιλιππίδη και Γιώργο Κιμούλη.

Η επόμενη μέρα στο θέατρο θα είναι καλύτερη μετά το #MeToo;
Μετά από όλο αυτό το πράγμα, η κοινωνία είναι πεντακάθαρη. Τους στείλαμε στη φυλακή και εκεί τελείωσε, δεν το συζητώ, όλα είναι υπέροχα (γέλια). Για να το σοβαρέψω τώρα, όλοι εμείς οι ηθοποιοί κάναμε τη βλακεία και βγάλαμε τα ματάκια μας μεταξύ μας. Άλλος χώρος βγήκε να μιλήσει;

Από τη στιγμή λοιπόν που δεν μπορούμε να τα βάλουμε με την εξουσία, ας σταματήσουμε αυτό το παραμύθι και ας σοβαρευτούμε. Και εμείς οι ηθοποιοί να μη βγάζουμε τα ματάκια μας και να βγαίνουμε να γινόμαστε ρεντίκολο και χασκογελάνε οι άλλοι δίπλα μας από τους υπόλοιπους χώρους.

Για τον Πέτρο Φιλιππίδη και τον Δημήτρη Λιγνάδη τελείωσε το θέατρο;
Ο Λιγνάδης δε νομίζω ότι έχει καθαρίσει. Ήταν η πιο σοβαρή απ’ όλες τις υποθέσεις, διότι καταδικάστηκε. Ο άλλος ήταν για απόπειρα μόνο, για τον βιασμό αθωώθηκε. Ενώ οι δικαστές προφυλάκισαν τον Λιγνάδη για ενδείξεις, όταν αποδείχθηκε ότι ήταν βιαστής και καταδικάστηκε για τους βιασμούς του, τον άφησαν ελεύθερο μέχρι το Εφετείο.

Γελάνε και οι κότες με τους συγκεκριμένους δικαστές, γιατί οι συγκεκριμένοι που δικάζουν με αυτόν τον τρόπο είναι κατάπτυστοι προς την κοινωνία και δεν είναι δικαστές. Και αυτοί κοιτάνε τι κάνει το συμφέρον για την εξουσία. Αυτή είναι όμως η κοινωνία, σκληρή.

Για τον Γιώργο Κιμούλη πάντως είχατε εκφραστεί θετικά όταν επέστρεψε στο θέατρο…
Τι έκανε; Πάνω στη δουλειά του είχε πέντε-δέκα νεύρα. Ο πρώτος ή ο τελευταίος ήταν; Στο κάτω-κάτω ας μην πάει ο κόσμος να τον δει. Δεν έκανε τίποτα κακό, ούτε κάτι νομικά κολάσιμο. Είχε μια έπαρση και μια αλαζονεία σαν καλλιτέχνης λίγο παραπάνω από το κανονικό και πάνω στην τελειομανία του έβγαζε και πέντε νεύρα. Γιατί το θυμόμαστε μετά από χρόνια και όχι εκείνη την ώρα; Δεν είναι μονόπατα τα πράγματα.

in.gr