Γιατί οι Τοξικοί Άνθρωποι Φαίνονται να Έχουν Τόσους Πολλούς Φίλους;

Γιατί οι Τοξικοί Άνθρωποι Φαίνονται να Έχουν Τόσους Πολλούς Φίλους;

Είναι ένα φαινόμενο που μας κάνει να ξύνουμε το κεφάλι μας. Πώς γίνεται κάποιος που είναι γνωστός για την τοξική του συμπεριφορά να έχει τόσους πολλούς φίλους; Η απάντηση είναι πιο περίπλοκη από ό,τι φαίνεται.

Καταρχάς, η επιτυχία στις σχέσεις δεν ισούται με υγιείς σχέσεις. Οι τοξικοί άνθρωποι μπορεί να είναι εξαιρετικά χαρισματικοί και να χειραγωγούν τους άλλους για να τους ικανοποιούν. Μπορεί να είναι ειδικοί στο να δημιουργούν μια ψευδαίσθηση οικειότητας και σύνδεσης, κρατώντας τους ανθρώπους κοντά τους, έως ότου έρθει η στιγμή που θα αποκαλυφθεί η πραγματική τους φύση.

Δεύτερον, η φιλία είναι υποκειμενική. Αυτό που ένας θεωρεί τοξικό, ένας άλλος μπορεί να το θεωρεί συναρπαστικό ή ακόμα και επιθυμητό. Επιπλέον, οι άνθρωποι ελκύονται από άτομα που μοιάζουν με αυτούς. Έτσι, ένα άτομο με χαμηλή αυτοεκτίμηση μπορεί να ανέχεται συμπεριφορές που κάποιος με υγιή όρια θα θεωρούσε απαράδεκτες.

Τέλος, είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τι συμβαίνει πίσω από κλειστές πόρτες. Μια φαινομενικά τέλεια φιλία μπορεί στην πραγματικότητα να κρύβει πόνο και δυστυχία. Το να έχει κάποιος πολλούς φίλους δεν αποτελεί απόδειξη καλής ψυχικής υγείας ή ηθικής αξίας.